Olyan érdekes, még mindig megakadok ezen mindennapi bevásárlásom alkalmával, hogy milyen fura szokások vannak itt. Azt hiszem, ezek a jó népek itt nem ismerik mi a kreatív főzés, nem ismerik Horváth Ilonát és társait, hiszen ha a boltba bemennek, akkor minden elő van készítve, jóformán csak ki kell sütni a dolgokat. Lehet ez hamburger, bepácolt, fűszerezett akármilyen hússzelet, csirke, hal, nyársra feltűzdelt sasliknakvaló, karikára szeletelt, előfőzött krumpli, bepanírozott rántott hús, csak rácsra rádobandó kolbász, virsli, mindent csak be a sütőbe és kész...De mi van akkor,ha én olyat akarok csinálni,amihez nem ilyen kaja kell? Nem nagy választék marad, lehet venni csirkemellfilét, combot max. szárnyat, ez kimeríti a csirke fogalmát náluk, vagy szeletben húst marhát, malackát, darált húst még és halfilét. nincs olyan,hogy veszek egy kis kakaspörinek valót, vagy egy fél disznót,mert épp arra szottyant kedvem,mint annyiszor már:) Vagy pacalt akarok:) Szóval érdekes...És miért nincs itt karalábé, petrezselyem, zeller, csak a levele? Egy normális húslevest ki fog így csinálni, amikor a zöldségrészét kiteszi a répa, meg petrezselyemlevél meg krumplicska max...
Szóval, ők ilyenek, ehhez vannak szokva, csodálom, hogy a tojást rendesen lehet kapni és nincs előre megcsinálva tükörtojásnak, rántottának vagy főttnek és válassz. szalonnát is csak felkockázva lehet kapni:) Nincs rendes tejföl, nincs rendes túró:( Ezek után nem csodálom, hogy egy átlag holland nő max. 40 percet tölt a konyhában egy nap...
De én nem akarok átlag holland nő lenni:)