Újra túl vagyunk egy kis "nyaraláson", otthon voltunk pár napot. Kissé sűrű volt a program, így nem is tudtunk mindenkivel találkozni,de majd előbb-utóbb pótoljuk.

Ami jó volt, hogy találkoztunk a rokonokkal, barátokkal, a fiúk csaphattak igazi ivós bulit, a lányok meg csacsoghattak és vásárolgathattak,főleg én persze, amikre szükségem van itt kint, leginkább könyvek...És finomakat ettünk:) Nem nekem kellett 5 napig főzni:) És minden nap két pofára nyomhattuk a sajtos párizsis zsömlét, rendes tv paprikával,ami itt nincs sajna, így élményszámba megy, bármennyire is egyszerűnek tűnik,meg kakaós csiga, hurka, kefír, túró rudi, csupa nekem finomság,ami hiányzik itt:)

Szintén klassz, hogy elintéztük az iratokat, amiket kellett, személyi, útlevél, jogsi,kinek mi járt le vagy jár le nemsokára, így ezen is túl vagyunk, az útlevelem Hágába kértem küldjék ki,mert én idén valszeg már nem jutok haza és nyáron jár le. Így ez is kipipálva. Ja és beadtuk az adóbevallást is, és mivel tavaly egyikőnk sem dolgozott otthon egész évet, így hát bizony kivételesen nekünk jár vissza pénz...ez gondolom rögtön szemet fog szúrni az állam bácsinak, pedig nem is nagyban utazunk vagy lehet van egy milliós limit,ami felett,nem firtatják,de 1-200 ezernél,ugyan miért is kell nekünk? kíváncsian várom...

Ami iszonyatosan nem volt jó, hogy könnyű itt megszokni a nyugit, tisztaságot és rendet. Régebben nem tűnt fel, de így,hogy most innen mentünk haza, hát Pest valami katasztrófa, millió kátyú, dugó, mocsok és kutyaszar ( már a szép fehér hó sem segített a helyzeten javítani), alkeszek az utcán hangoskodva, csövesek a villamoson bűzölögve, türelmetlen és tolakodó emberek, ráadásul lomtalanítás is volt, tehát minden ellenünk esküdött, a kupacokat meg szépen őrizték már a kisebbség tagjai, rá se nézhettem... hmm... hát ez nem kell...jó otthon, de csak az ismerősök miatt és még jobb volt visszajönni ide...istenem de könnyű megszokni a jót... most mit tegyünk? bizakodunk, hogy otthon is jobb lesz, bár most enyhe kapkodás és fejetlenség tapasztalható a választások miatt is, gyorsan még mit lehet harácsolni és lopni, hátha a következő 4 évben már nem lesz rá lehetőség...és hát őszintén az elmúlt 20 évben nem sok minden változott, akkor még van rá esély? na hagyjuk is...

A lényeg,hogy jól vagyunk, itt vagyunk, kíváncsian várjuk majd az ultrahangot, hátha kiderül fiú vagy lány ez a csöppség, addig meg menjen minden simán mindenkinek!  

Szerző: Veldhoven  2010.03.04. 17:37 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eindhovenielet.blog.hu/api/trackback/id/tr471809187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RosehillResident 2010.06.04. 10:30:36

De jó lenne egy új poszt...:)
süti beállítások módosítása